29/5/12

L'estat d'abandó del carril bici de Cabrera de Mar

Tot i ser un municipi petit, Cabrera de Mar (Maresme) disposa d’una raonable xarxa de carrils bici que connecten el centre urbà amb algunes àrees perifèriques i fins i tot amb la ciutat de Mataró; fet que el fa molt transitat. Llàstima que el nul manteniment hagi convertit algun d’aquests carrils en una autèntica zona de BTT. Impracticables i perillosos.  Quan hi hagi un acceident tot seran lamentacions, però la responsabilitat política també hi serà.
Aquest é sl'estat de degradació d'un carril bici molt usat
El carril bici que uneix el centre urbà amb el polígon industrial i, a la vegada, connecta aquest amb el del Cros i la ciutat de Mataró te un ús força elevat. A més dels ciclistes esportius que van camí de la riera d’Argentona per endinsar-se cap a la serralada litoral, la via és usada per força treballadors de les industries i explotacions agrícoles per on passa.
Això seria un èxit del transport sostenible pel que fa a desplaçaments laborals si no fos pel mal estat en que es troba el carril, tal i com podeu veure a la foto al seu pas per un parc. La falta del més mínim manteniment ha convertit una via en un indret brut, ple de malesa i malmès. L’ajuntament no deixarà que els carrers de la vila per on passen els cotxes arribin a aquest extrem, oi? Doncs perquè si que ho fan amb les vies per a ciclistes?
La reparació del carril bici en aquest sector, un manteniment habitual i la pintura del traçat (sobretot a les interseccions amb la perillosa sortida de l autopista) i col·locació de peces de goma que separin la via per a ciclistes de la calçada al camí del mig, són actuacions urgents a fer en aquest vial si no volen que el carril, un patrimoni urbà important per a la vila, es malmeti per sempre (i amb ell la inversió que s’hi va fer). I el què és més greu, que hi puguin haver accidents importants. Arribat aquest cas, s'haurà d'avaluar la responsabilitat política de l'administració.

2 comentaris:

  1. Benvolgut Rafel,
    No sé si ho saps o no, però la foto que has publicat no correspon a cap carril bici, sino a un tram de vorera d'un polígon industrial......
    Jordi Mir
    Alcalde de Cabrera de Mar

    ResponElimina
  2. Benvolgut alcalde. Com be sabeu, aquest tram de vorera entre un parc i un polígon, és lloc de pas habitual de ciclistes per evitar haver de passar per damunt de l'estreta vorera que ronda per l'altra banda de l'esmentat parc i que és més usada pels vianants; així és menys perillós i no s'els destorba tant. Lògic.
    Però, bo i tractant-se d'una vorera, crec que encara està més justificada la queixa per l'estat d'abandó en què es troba. Trobeu normal que s'hagi de passar per un indret infecte com ho està aquest?
    I tanmateix, no deixeu de cuidar la resta del carril fins el Cros. Repinteu-lo (sobretot a les perilloses cruïlles amb l'autopista) i poseu-hi blocs d egoma que el segreguin de la calçada per a cotxes. Al camí del mig els vehicles corren molt.
    Gràcies per l'estona que heu dedicat a mirar el bloc. Quedo a la disposició del vostre consistori per si voleu qualsevol opinió sobre la mobilitat en bicicleta per Cabrera què, d'altra abnda, és força bona tal i com començo dient a l'entrada.

    ResponElimina