15/6/15

Els rius, corredors naturals per anar del Vallès al Maresme. Les darreres pedalades de BiciBiblios

De la fresca matinal de La Garriga al sol del Maresme, BiciBiblios ha acabat el seu recorregut travessant Gallecs, la Riera de Caldes, el malaguanyat Polinyà i, per Barberà i la seva preciosa biblioteca Esteve Paluzié, buscar el Ripoll i el Besòs, que de clavegueres han pasat a ser corredors verds que conncten comarques i gent i vertebren el país d'una forma diferent.
Les tres xemeneies de Sant Adrià han donat pas al mar, i el turó de montgat i el seu insòlit barri de pescadors, a la platja maresmenca, per acabar la ruta a Vilassar de Dalt, a la fàbrica de Can Manyer, que va passar de donar la dignitat d'un sou als seus treballadors, a atorgar la del coneixement als seus lectors.




FOTOS. Francesc Meseguer

Què hem volgut dir a BicibiBlios?
-Als llibres hi ha el tronc central del coneixement, però també ens cal el coneixement empíric de descobrir les coses amb la pròpia experiència. I per això res millor que viatjar.
-El viatge ens ha de transformar. No podem ser els mateixos quan sortim que quan tornem. El viatge com a forma d'esborrar prejudicis sobre països i gents.
-La bicicleta permet llegir el país que es travessa, entendre'l des de la terra, els pobles, el clima, l'aire, l'olor, el vent... És un paradigma de comprensió global.
-A internet hi ha informació, les guies ens diuen com hem d'anar als llocs, però ni un ni l'altre ens expliquen quina actitud hem de tenir, quines experiències s'hi poden viure, com entendre la gent i els llocs. Això només es pot saber des de la qualitat de l'experiència. I l'experiència ens la dona aquell qui hi ha estat: l'autor d'un llibre de viatge. Els llibres de viatge tenen ara més sentit que mai. En ells hi ha coneixement.
-Fent biblioteques amb els pocs diners que tenien, la mancomunitat va entendre que, per fer un país modern, just i de progrés havia de posar el coneixement a l'abast de tothom. és el millor que s'ha fet en temps per la construcció de Catalunya.
-En una biblioteca o una llibreria hi veig el futur. Per això m'agrada visitar-les. Un poble amb una bona biblio és un poble que creu en el futur.
Per això he pedalat.

Comptaquilòmetres
Total recorreguts: 346.3 kms 
Desnivell de pujada: 2900 mts + 
Desnivell de baixada: 3866 mts - 
Temps total pedalant: 24h 31'


Un espectacular aparador a la Biblioteca de Blanes
La Isabel ha fet un espectacular aparador per anunciar l'arribada de BiciBiblios a la biblioteca comarcal de la Selva, a Blanes. Fins i tot ha fet un carril bici per dins el vestíbul. Tanmateix totes les biblioteques han donat una important difusió i una excel·lent acollida al projecte. FOTO: Biblioteca de Blanes

Els Bibliotecaris francesos també pedalen
Una cinquantena de bibliotecaris francesos han anat a Estrasbourg pedalant per reivindicar la feina de les biblioteques en la difusió del coneixement. Llegiu-ho aquí:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada